Avoin kirje asikkalalaisille

”Joskus tarvitsee mennä ulos, että näkee sisälle.”

Politiikassa mukana olevia moititaan usein, että he elävät oman kuplansa sisällä näkemättä, mitä yhteiskunnassa tapahtuu? Siksi jokaiselle politiikassa mukana olevalle on hyvä välillä mennä ulos ja ”nousta helikopteriin” katsomaan laajemmassa kuvassa päätöksen tekoa. Vaikka suurin osa poliitikoista tekee pyyteetöntä työtä oman kuntansa eteen, jostain syntyy käsitys oman edun – tai puolueen edun tavoittelijoista. Kuvaavaa oli ent. pääministerin Antti Rinteen kommentti Uutissuomalaisen haastattelussa (9.1.2021), kun häneltä kysyttiin kiinnostaako ministeriksi paluu? ”Jos minulle tarjotaan jotain uusia tehtäviä, harkitsen tarkkaan, onko niistä hyötyä kansanliikkeelle (SDP:lle).” Puolueet ovat demokratiassa tärkeitä toimijoita.

Mutta ei puolue saa olla mikään edunsaajajärjestö. Ainoa edunsaaja pitää olla ihminen. Miten minä yhteistyössä yli puoluerajojen voin olla kehittämässä omaa kuntaani kohti parempaa huomista.

Tulevaisuus on omissa käsissä

Kunta, missä ihmiset haluavat asua, tarvitsee meitä kaikkia. Ystäväni sanoja lainaten ”yksin emme ole mitään mutta yhdessä voimme olla parhaita.” Asikkala on helmi Päijät-Hämeessä. Kunnan elinvoiman kasvu ja palveluiden säilyminen ei ole itsestään selvyys. Aleneva asukasluku ja ikärakenteen vanheneminen lisäävät haasteita. Muutos vaatii päättäjiltä erilaisista arvomaailmoista huolimatta yhteen hiileen puhaltamista, erilaisten näkemysten yhteen sovittamista, sekä rohkeutta katsoa muuttuvaa yhteiskuntaa avoimin silmin.

Uskon Asikkalan huomiseen. Siksi vastasin myönteisesti pyyntöön lähteä Asikkalan Yrittäjien puheenjohtajaksi. Uskon asikkalalaisten ahkerien, positiivisten ja yhteistyöhön toimintansa rakentaviin yrittäjiin.

Enemmän asukaspolitiikkaa puoluepolitiikan sijaan.

Sain olla politiikassa 24 vuoden ajan vastuullisissa tehtävissä kotikaupungissa, maakunnassa sekä eduskunnassa. Nyt elämäni 6 vuoden poliittisen tauon jälkeen on tilanteessa, että voin antaa kokemukseni, yhteistyöverkostoni ja aikani yhteisten asioiden hoitamiseen. Siksi olen ehdokkaana kevään kuntavaaleissa. En hae henkilökohtaista hyvää, en hillotolppaa, enkä ole lähdössä mukaan uutuuden viehätyksestä. Motiivini on, että Asikkala on tulevina vuosina elinvoimainen kunta. Se ei onnistu toista sormella osoittaen, ei repien ja riidellen, vaan yhdessä rakentaen. Niin, että johtajat ovat oikeita johtajia.