Ilkka_Viljanen_MG_1721

 SUNNUNTAINA ON KANSANVALLAN SUURI PÄIVÄ

Olen vaalikampanjan aikana kuunnellut herkällä korvalla satoja ihmisiä. Halunnut kuulla, mikä ihmisistä on epäoikeudenmukaista, tai mikä pitäisi muuttua?

Vastuuttomille lupauksille ei ole sijaa mutta arvojeni pohjalta haluan kertoa, mistä periaatteista en luovu.

Isovanhempana moraalini ei anna lupaa elää kädet lasten ja lastenlasten taskuissa. Tehdään vastuullinen suunnan muutos ja palautetaan Isänmaa taloudellisesti vakauden tielle. Se vie aikaa mutta olen valmis vastuuseen.

25-vuotta pk-yrittäjänä ja yksinyrittäjänä on antanut ymmärryksen, että Suomen ainoa mahdollisuus selvitä tulevista haasteista on kasvua ja työllistämistä rohkeasti haluavat yrittäjät. Työikäisten ja -kykyisten tehtävä on tehdä työtä, eikä elää työtä tekevien ahkeruudella.

Kädet pois eläkeläisten taskuista: Ihmiset, jotka ovat Isänmaan rakentaneet ja tehneet vuosikymmenet pyyteettömästi töitä, eivät ansaitse kuiskauksia korviinsa, missä pelotteillaan eläkeindeksin jäädyttämisestä. Outoa on myös se, että eläkeläisen verotus on palkansaajaan verrattuna epäoikeudenmukainen. VASTUSTAN INDEKSIN JÄÄDYTTÄMISTÄ JA AJAN VEROTUKSEN EPÄOIKEUDENMUKAISUUDEN KORJAAMISTA.

Terveydenhoitoa ei voida laiminlyödä. Olen hyvinvointialueen hallituksessa nähnyt, missä vaikeuksissa meidän terveydenhoito on? Se vaan on niin, että sivistyneen yhteiskunnan tehtävä on hoitaa apua tarvitsevat. Se vaatii työn suurempaa arvostusta ja työolojen parantamista.

Kaikissa kertomissani asioissa me tarvitsemme avoimuutta ja rehellisyyttä. Politiikkaa ei voi tehdä MINÄ-kylki edellä, vaan se on ME. Kukaan ei ole niin hyvä, että yksin pärjäisi. Pienviljelijänä toivon, että tänä keväänä kylvetään hyötykasvien siementen lisäksi myös yhteistyön ja sovinnon siemeniä. Olen valmis vastuuseen. On tärkeätä äänestää tolkun politiikkaa-sitä kuuluisaa maalaisjärkeä ja kokemusta. Hyvät verkostot puolestaan takaavat vaalipiirin edunvalvonnan.